Är du filmälskare och vill jobba på ett av Sveriges största kulturevenemang? Nu söker vi en filmkoordinator!

Stockholms internationella filmfestival är ett av Nordens största kulturevenemang. Att jobba på Stockholms filmfestival innebär att ta del av en fartfylld kulturorganisation med ett brett kontaktnät inom både svensk och internationell filmbransch. Förutom festivalen i november producerar vi även Stockholms filmfestival Junior i april och sommarbio i augusti. 

Organisationen består av 10 året-runt anställda. I samband med våra event projektanställs mellan 10–40 personer åt gången. Utöver dessa tillkommer ca 300 volontärer. Vi sitter i trevliga lokaler i centrala Stockholm med nära tillgång till biografer och kulturliv. 

Om jobbet 
Som filmkoordinator tillhör du Programavdelningen på festivalen. Filmkoordinatorn ansvarar för insamlingen av kopior för festivalens filmer och allt tillhörande material. Du kommer att samarbeta med teknikavdelningen och se till att alla filmer är på plats för visningarna. Du kommer också att screena filmer inför årets festival och delta i urvalsprocessen. 

Programavdelningen har även ansvar för festivalens industryprogram. Tillsammans med programchefen kommer du planera programinnehåll för filmbranschen i form av seminarium, workshops och anordna mötesplatser under festivalen för svensk och internationell filmbransch. Ni anordnar också alla publika möten med filmskapare och längre paneldebatter/seminarium på våra biografer och andra platser. 

Vem är du? 
Som person är du mycket filmintresserad och har studerat filmvetenskap. Du är duktig på att kommunicera och tycker om att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är strukturerad, en god administratör, noggrann och klarar periodvis hög arbetsbelastning. Du kommunicerar obehindrat på engelska och svenska, ytterligare språk är meriterande. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och välkomnar etnisk och kulturell mångfald i vår verksamhet. Stockholms filmfestival vill vara en plats där alla är välkomna! 

Anställningsform 
Projektanställning. 
Tillträde efter överenskommelse, senast augusti 2022 t.o.m december 2022.  
Heltid. Kvälls- och helgarbete förekommer. 
Skicka din ansökan med CV och personligt brev till rekrytering@stockholmfilmfestival.se. Sista ansökningsdag är 8 augusti. 
Märk mailet “Filmkoordinator”. Intervjuer sker löpande fr.o.m nu och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.  

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.