Dubbel återkomst för förhandsvisningarna!

Nyhet /

Äntligen är våra exklusiva förhandsvisningar tillbaka. Vi kör igång året med två kanonfilmer på samma kväll. Torsdag 2 mars visar vi Mia Hansen-Løves (Dagen efter denna, Bergman Island) finstämda En vacker dag... och suggestiva Tár med en blytung prestation från Cate Blanchett som vann priset Bästa skådespelerska på årets Baftagala för denna roll.

Bokningen för filmerna öppnar måndag 27 februari, kl 12:00

EN VACKER DAG...
Av: Mia Hansen-Løve

Festivalfavoriten Mia Hansen-Løve är tillbaka i storform (och på franska!) efter hyllade Fåröfilmen Bergman Island och mästerverket Eden. Detta Parisdrama följer Sandra (Léa Seydoux) som bor i en liten lägenhet tillsammans med sin dotter. Hon tittar regelbundet till sin pappa, en pensionerad filosofiprofessor som lider av en neurodegenerativ sjukdom vilket gradvis suddar ut hans sinne och minne. Sandra har lagt sitt eget kärleksliv på is och levt i celibat i flera år. Men ett tillfälligt möte med en gammal bekant, den charmiga kosmokemisten Clement (Melvil Poupaud) leder till en återuppväckt vänskap, och kanske mer än så? En vacker dag…(One Fine Morning) är ett av filmårets mest romantiska, mänskliga och finstämda relationsdramor. 

Regi: Mia Hansen-Løve
Skådespelare: Léa Seydoux, Pascal Greggory, Melvil Poupau
När: Torsdag 2 mars kl 18.00

LÄS MER OCH BOKA FILMEN HÄR!

Tack till NonStop Entertainment!

 

TÁR
Av: Todd Field

Häromkvällen stod Cate Blanchett på scen i London och mottog en Bafta för bästa kvinnliga huvudroll för sin roll i det omtalade dramat Tár och hon är förhandstippad att även plocka hem en Oscar för samma roll. Todd Fields (Little Children, In the Bedroom) välorkestrerade karaktärsporträtt närstuderar Lydia Tár, en banbrytande dirigent för en stor tysk orkester. På höjden av sin karriär förbereder hon både en boklansering och ett efterlängtat liveframträdande av Mahlers femte symfoni. Samtidigt börjar hennes liv att nystas upp inför öppen ridå. Resultatet är en närstudie i makt och en enorm solouppvisning från en av vår tids främsta skådespelare.
 

Regi: Todd Field
Skådespelare: Cate Blanchett, Noémie Merlant, Nina Hoss, Sophie Kauer
När: Torsdag 2 mars kl 20:30

LÄS MER OCH BOKA FILMEN HÄR!

Tack till United International Pictures!
 

VARMT VÄLKOMNA!

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.