Edvin Ryding

JURYMEDLEM: 1 MINUT FILM

Edvin Ryding har det senaste året gjort sig känd över hela världen i rollen som prins Wilhelm i Netflix-serien Young Royals. Han debuterade i TV-rutan som 6-åring och har sen dess setts i produktioner som Mannen under trappan och Gåsmamman. I höstas tilldelades Edvin Zalando Rising Star Award på Stockholms internationella filmfestival 2021.

Berätta lite om dig själv och vad du har på gång nu?

Jag är skådespelare och medverkat i olika film- tv- och radioproduktioner i 14 år, just nu spelar jag in säsong 2 av tv-serien Young Royals som har premiär på Netflix senare i år. 

Vad tycker du ska bli det roligaste med att vara med i juryn?

Att få möjligheten att se unga kreatörers arbete. Jag blir väldigt fascinerad av att man kan beröra genom film oavsett ålder. 

Vad ska en bra film på 1-3 minuter innehålla?

I grund och botten tycker jag den ska ha ett tydligt tema, och den ska berättas på ett sätt som väcker känslor och tankar. Utöver det tycker jag det behövs någon slags dramaturgi, det vill säga en tydlig inledning, vändpunkt och avslut.

Vad har du för tips till unga som vill jobba med film?

Våga vara nyfiken och prova, hitta din egen väg till hur du uttrycker din kreativitet på bästa sätt. Ta risker och jobba hårt!

 

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.