Höstens tjänster

Vill du jobba på Sveriges roligaste filmevenemang?

Stockholms Internationella filmfestival startade 1990 och är idag ett av Nordens största kulturevenemang. Att jobba på Stockholms filmfestival innebär att ta del av en fartfylld kulturorganisation med ett brett kontaktnät inom både svensk och internationell filmbransch.

Du som söker till oss bör ha en känsla för organisatoriskt arbete, vara stresstålig, flexibel, ha lätt för att samarbeta, klara av att arbeta med flera saker samtidigt och såklart, älska film!

Meriterande för alla tjänster är om du har läst filmvetenskap och kan fler språk.

Skicka in personligt brev + CV till: rekrytering@stockholmfilmfestival.se. Vi läser inte ansökningar som skickas via LinkedIn. Skriv vilken tjänst du söker i ämnesraden.

Sista ansökningsdag är 8 augusti. Rekrytering sker löpande och tjänster kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Jobbperioden pågår under hösten 2022 med viss variation beroende på vilken tjänst du söker. Exakta datum informeras om under rekryteringsprocessens gång.

Våra avdelningar:

Partnerskap & Försäljning

 • Säljkoordinator (Säsongsanställning, aug-nov) 

Är du i början av din karriär och vill lära dig mer om projektledning, sponsorer, försäljning och festivalverksamhet? Då är du varmt välkommen att söka tjänsten som säljkoordinator på Stockholms filmfestival.

Som säljkoordinator hos oss kommer du att vara med på våra festivaler under sommaren och hösten. Du kommer hjälpa till att koordinera festivalens sponsorer och assisterar festivalens sponsorchef. Du kommer att planera och genomföra våra sponsorers aktiveringar, ha direkt kundkontakt samt hjälpa säljchefen i arbetet med nya samarbetspartner.  
Personen vi söker är en social, driven och strukturerad person. Du gillar att jobba i stundtals högt tempo och har för vana att ligga steget före. 
Sälj - och/eller projekterfarenhet är meriterande samt kunskap i Office 365 eller Adobe programmen. Krav är att du har körkort samt talar obehindrat på engelska. 

Press

Pressavdelningen hanterar alla pressmeddelanden, alla presskontakter under festivalen och organiserar alla pressaktiviteter under hösten med syfte att öka festivalens medianärvaro. Nu söker vi:

 • Presschef (säsongsanställning, sep-nov)

Den vi söker är erfaren person med utbildning från JMK eller liknande. Du har god vana och övergripande koll på alla delar inom pressarbete, god ledarförmåga och en vass penna. Du har erfarenhet av mediekontakter och är van att sälja in olika vinklar till olika medier. Som person är du organiserad, stresstålig samt proaktiv med god stilistisk förmåga.

Marknad

Marknadsavdelningens främsta uppgift är att synliggöra festivalen mot publiken och öka biljett- samt medlemskortförsäljningen. Till avdelningen söker vi:

 • Marknadsassistent (säsongsanställning, sep-nov)

Den vi söker är nyexaminerad från en media och/eller kommunikationsutbildning. Du kommer att assistera avdelningen med hantering av såväl sociala medier, hemsida och kontakt med medlemmar. Du har god vana av kommunikation och copy till sociala medier. Meriterande om du har kunskaper i photoshop och InDesign. Som person har du ett öga för detaljer, är kommunikativ och social, prestigelös och självgående.

 • Medlemsansvarig (säsongsanställning, okt-nov)

Den vi söker ansvarar för kontakten med våra medlemmar och informerar om höstens program, agerar medlemssupport, utfärdar medlemskort, ansvarar för medlemsutskick, anordnar tävlingar etc. Du är van att ha kundkontakt, är service minded och kan leverera under press. Du har god organisatorisk förmåga och erfarenhet av projektledning. Du är flytande på svenska och engelska, ett plus om du har erfarenhet av Photoshop eller InDesign.

 • Biljettansvarig (säsongsanställning, sep-nov)

Biljettansvarige möter festivalens publik och är vårt ansikte utåt samt ansvarar för allt det praktiska ute på biograferna, bland annat vårt biljett-och kassasystem.

Den vi söker har tidigare vana av service och kassahantering. Du är strukturerad, flexibel och noggrann. Du kommer att arbeta med många volontärer så det är viktigt att du kan arbetsleda och entusiasmera. Kunskap inom biljettsystem är ett plus.

 • Webbredaktör/webbansvarig (Säsongsanställning, okt-nov)

Som digital webbredaktör/webbansvarig jobbar du direkt mot webben där du skriver copy, optimerar och analyserar webbplatser och sociala medier, samt ansvarar för att de hålls uppdaterade och aktuella. Du har god vana av digital marknadsföring och verktygen Google Analytics och Facebook Ads Manager. Du är strukturerad och har god organisatorisk förmåga, du är kommunikativ, prestigelös och självgående. Du skriver flytande på svenska och engelska.

Gäst

Gästavdelningen bjuder in filmskapare från hela världen, bokar resor, hotellrum och kommunicerar med distributörer. Avdelningen ansvarar för gästernas vistelse i Stockholm och all logistik kring varje enskild gäst.

Gästkoordinator (säsongsanställning, sep-nov)

Du gillar administration och schemaläggning, är organisatorisk samt har god servicevana. Starkt meriterande om du har vana från rese- och hotellbranschen och erfarenhet av logistikarbete. Du kommunicerar obehindrat på engelska samt svenska, ytterligare språk är ett plus.

 • Distributions- och trafikkoordinator

Distributionsansvarige ansvarar för distributionen av programtidningar, rekrytering och koordinering av ett 10-tal chaufförer, arbetsledning samt ansvar för festivalens bilar. Du jobbar tätt ihop med projektledaren för att hela distributionskedjan ska fungera smidigt, och tätt med gästchefen för planering av gästkörningar. Du är en ”doer”, och gillar att vara på språng, men har också en organiserad och välstrukturerad ådra.

Den vi söker är stresstålig, flexibel, en problemlösare, duktig på att handleda och schemalägga personal. B-körkort är ett krav.

Event

Under festivalen arrangerar vi olika evenemang vid sidan av våra filmvisningar, och vår eventavdelning ansvarar för planering, organisation och utförande.

 • Eventansvarig (säsongsanställning, sep-nov)

Den vi söker är en erfaren person som har ansvar för all planering och organisering av event samt arbetsledning av eventpersonal. Du är stresstålig, utåtriktad, flexibel med god servicevana, har vana av projekt- och arbetsledning och är en kreativ problemlösare. Du har jobbat med event tidigare, alternativt gått en eventutbildning. B-körkort är ett krav.

 • Eventkoordinator (säsongsanställning, sep-nov)

Du ansvarar för de delar av eventen som rör teknik, dekor etc. och arbetar nära ihop med eventansvarig. Du är en stresstålig problemlösare, en organisatorisk stjärna och har ett öga för detaljer. B-körkort är ett krav.

Redaktionen

Stockholm filmfestival producerar inför varje festival en programtidning samt en Industryguide.

Layoutare (säsongsanställning, sep-okt)

Vi söker dig som är utbildad inom layout och har praktisk erfarenhet av printmedia. Layoutaren har ansvar för sammansättningen av tidningen och jobbar väldigt nära chefsredaktören. Som person är du organiserad, har hög stresstolerans och trivs med att arbeta i grupp. Du ska ha mycket goda kunskaper inom InDesign och Illustrator.

Festival-tv

Avdelningen för Festival-TV dokumenterar våra event och filmar intervjuer, gör trailerpaket och annat rörligt material samt levererar klipp till marknads- och pressavdelning.

 • Filmfotograf (säsongsanställning, nov)

Vi söker en van filmare med utbildning och/eller erfarenhet inom filmproduktion, redigering och planering. Du är kreativ, stresstålig, duktig på att redigera samt leveranssäker. Tillsammans med marknadsavdelningen planerar ni vad som ska filmas och hur.

 • Filmklippare (säsongsanställning, okt-nov)

Vi söker en van klippare med utbildning och/eller erfarenhet inom filmproduktion, redigering och planering. Du är kreativ, stresstålig, duktig på att redigera samt leveranssäker. Tillsammans med marknadsavdelningen planerar ni vad som ska klippas, när och hur.

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.