FILMVERKSTÄDER MED STOCKHOLMS FILMFESTIVAL

Vi på Stockholms filmfestival har i över 10 år besökt skolor och gymnasium i hela Stockholms län för att tillsammans med barn och unga undersöka filmens värld med hjälp av våra filmverkstäder.

Tillsammans med våra erfarna filmpedagoger kan deltagare undersöka filmskapandet på olika sätt i våra tre separata filmverkstäder som inriktar sig på spelfilm, animation och filmvetenskap.

Samtliga filmverkstäder fokuserar på ett kreativt skapande med fokus på deltagarnas egna idéer och skapande i relation till samarbete. Filmverkstädernas syfte är att stärka deltagarnas medieförståelse och ge verktyg för att de själva ska kunna fortsätta skapa även efter filmverkstadens slut.

Våra verkstäder går att anpassa i både innehåll och upplägg och det är även möjligt att skapa filmer på sitt eget modersmål - perfekt för hemspråksundervisningen

Alla våra verkstäder är berättigade Skapande-skola bidraget, och flera går även att boka via Kulan-premien! Filmverkstäderna är en helårsverksamhet och går därför att boka löpande.

Delta i ett filmäventyr och boka en filmverkstad idag! 


VÅRA FILMVERKSTÄDER

Mobil filmverkstad (6-19 år)

Mobil filmverkstad (6-19 år)  

Med Stockholm filmfestivals Mobila filmverkstäder låter vi elever skapa egna kortfilmer tillsammans med våra erfarna filmpedagoger. Under en skoldag får eleverna i åldrarna 6-19 vägledning i arbetet att spela in en 1-3 minuter lång kortfilm som baseras på deras egna idéer och koncept.

I vår heldagsverkstad besöker tre filmpedagoger ​er klass för att göra kortfilmer tillsammans med eleverna. Den berörda klassen delas in i tre delar och filmpedagogerna tar hand om varsin grupp.

Vi tar med oss all teknik som behövs och jobbar övergripande med hela filmprocessen -  från planering till färdig film. I slutet av dagen träffas vi i helklass igen och kollar på de färdiga kortfilmerna tillsammans. I denna verkstad får eleverna möjlighet att arbeta både framför och bakom kameran och fokus ligger på deltagarnas egna idéer och kreativitet. 

Samtliga filmer är också automatiskt med och tävlar i vår nationella kortfilmstävling 1-minut film, om eleverna fått ​målsmans tillstånd. 

Tid: 08:30-14:30 (lärare möter filmpedagogerna 08:15) 

Priset: 9 500 kr/klass/tillfälle (exkl. 6% moms)

Bokning: Lämna en intresseanmälan här nedan så återkopplar vi till er så fort vi kan! Om ni önskar att boka med Kulan-premien behövs detta uppges i kommentarsfältet. 

Gör en intresseanmälan här!

 

Film som visuell kommunikation (13-19 år)

I vår halvdagsverkstad kommer en filmpedagog ut till er för att tillsammans med eleverna prata och workshoppa om film som visuell kommunikation. Först håller filmpedagogen i ett kort föredrag om de olika komponenter i filmskapandet, sedan visas en kortfilm och tillhörande diskussionsfrågor delas ut. Efter diskussion i mindre grupper får eleverna sedan i helklass ett färdigt bildmanus som de tillsammans, med stöd av filmpedagogen, tolkar och spelar in.

Tid: 4 h
Ni väljer själva när ni vill lägga verkstaden, förmiddag eller eftermiddag

Pris: 4 000 kr/klass/tillfälle (exkl. 6% moms)

Gör en intresseanmälan här!

 

Stop motion – digital filmverkstad (6-19 år)

Tillsammans med en filmpedagog på länk får din klass göra en egen stop-motion kortfilm under ca 4-6 h. Vid bekräftad bokning skickas ett digitalt paket till er med färdigt material där bland annat illustrationer och instruktionsfilm ingår – så att du som lärare kan agera stöd i klassrummet jämte filmpedagogen. Här ingår ingen teknik, utan den som bokar ansvarar för att ni har den tekniska utrustningen som krävs.

OBS! Denna verkstad kan även göras uppsökande inom Stockholms län. Då ingår 3 st ipads inkl. stativ  och vi arbetar då med appen Stop Motion Studio.


Tid: 4-6 h, beroende på hur ni vill utforma er verkstad.
Ni bestämmer själva när ni vill lägga verkstaden, förmiddag eller eftermiddag.

Pris: 5 000 kr/klass/tillfälle exkl. 6% moms)

Gör en intresseanmälan här!

 


Alla ska kunna göra film!
Förutom vårt fasta utbud erbjuder vi även oss att skräddarsy projekt i dialog tillsammans med er, kontakta oss med era tankar och idéer om vårt utbud inte riktigt passar er.


Kontakt:

Oana Roman
Projektledare Filmverkstäder
Stockholms filmfestival
tlf: +46 8 6775014
mail: filmverkstader@stockholmfilmfestival.se

 

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.