FILMVERKSTÄDER MED STOCKHOLMS FILMFESTIVAL

Vi på Stockholms filmfestival har i över 10 år besökt skolor och gymnasium i hela Stockholms län för att tillsammans med barn och unga undersöka filmens värld med hjälp av våra filmverkstäder.

Tillsammans med våra erfarna filmpedagoger kan deltagare undersöka filmskapandet på olika sätt i våra tre separata filmverkstäder som inriktar sig på spelfilm, animation och filmvetenskap.

Samtliga filmverkstäder fokuserar på ett kreativt skapande med fokus på deltagarnas egna idéer och skapande i relation till samarbete. Filmverkstädernas syfte är att stärka deltagarnas medieförståelse och ge verktyg för att de själva ska kunna fortsätta skapa även efter filmverkstadens slut.

Våra verkstäder går att anpassa i både innehåll och upplägg och det är även möjligt att skapa filmer på sitt eget modersmål - perfekt för hemspråksundervisningen

Alla våra verkstäder är berättigade Skapande-skola bidraget, och flera går även att boka via Kulan-premien! Filmverkstäderna är en helårsverksamhet och går därför att boka löpande.

Delta i ett filmäventyr och boka en filmverkstad idag! 


VÅRA FILMVERKSTÄDER

Mobil filmverkstad (6-19 år)

Mobil filmverkstad (6-19 år)  

I vår heldagsverkstad besöker tre filmpedagoger ​er klass för att göra kortfilmer tillsammans med eleverna. Den berörda klassen delas in i tre delar och filmpedagogerna tar hand om varsin grupp. Vi tar med oss all teknik som behövs och jobbar övergripande med hela filmprocessen -  från planering till färdig film. I slutet av dagen träffas vi i helklass igen och kollar på de färdiga kortfilmerna tillsammans. I denna verkstad får eleverna möjlighet att arbeta både framför och bakom kameran och fokus ligger på deltagarnas egna idéer och kreativitet. 

Samtliga filmer är också automatiskt med och tävlar i vår nationella kortfilmstävling 1-minut film om eleverna fått ​målsmans tillstånd. 

Tid: 08:30-14:30 (lärare möter filmpedagogerna 08:15) 

Priset: 9 500 kr/klass/tillfälle (exkl. 6% moms)

Bokning: Lämna en intresseanmälan här nedan så återkopplar vi till er så fort vi kan! Om ni önskar att boka med Kulan-premien behövs detta uppges i kommentarsfältet. 

Gör en intresseanmälan här!

 

Film som visuell kommunikation (13-19 år)

I vår halvdagsverkstad kommer en filmpedagog ut till er för att tillsammans med eleverna prata och workshoppa om film som visuell kommunikation. Först håller filmpedagogen i ett kort föredrag om de olika komponenter i filmskapandet, sedan visas en kortfilm och tillhörande diskussionsfrågor delas ut. Efter diskussion i mindre grupper får eleverna sedan i helklass ett färdigt bildmanus som de tillsammans, med stöd av filmpedagogen, tolkar och spelar in.

Tid: Verkstaden tar ca 4 h. Ni väljer själva när ni vill lägga verkstaden, förmiddag eller eftermiddag

Pris: 4 000 kr/klass/tillfälle (exkl. 6% moms)

Gör en intresseanmälan här!

 

Stop motion – digital filmverkstad (6-19 år)

Tillsammans med en filmpedagog på länk får din klass göra en egen stop-motion kortfilm under ca 5-6 h! Vid bekräftad bokning skickas ett digitalt paket till er med färdigt material där bland annat illustrationer och instruktionsfilm ingår – så att du som lärare kan agera stöd i klassrummet jämte filmpedagogen. Här ingår ingen teknik, utan den som bokar ansvarar för att ni har den tekniska utrustningen som krävs.


Tid: 5-6 h, beroende på hur ni vill utforma er verkstad. Ni bestämmer själva när ni vill lägga verkstaden, förmiddag eller eftermiddag.

Pris: 5 000 kr/klass/tillfälle exkl. 6% moms)

Gör en intresseanmälan här!

 


Alla ska kunna göra film! Förutom vårt fasta utbud erbjuder vi även oss att skräddarsy projekt i dialog tillsammans med er, kontakta oss med era tankar och idéer om vårt utbud inte riktigt passar er.


Kontakt:

senja

Senja Salander
Projektledare pedagogiska verksamheten
Stockholms filmfestival
tlf: 08-677 50 07
mail: filmverkstader@stockholmfilmfestival.se

 

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.