Juniorgruppen - Angelina Barkfjärd (17år)

Vilken är din favoritfilm/tv-serie och varför?

Min favoritfilm är "Baksmällan" eftersom att det händer så mycket i filmen. Det är nya vändningar som händer hela tiden och det är så roligt att kolla på och väldigt spännande då man verkligen inte vet hur det kommer att sluta. Dessutom så är humorn i filmen riktigt rolig och det är så skönt att få komma in i sin egen lilla värld i filmen och glömma bort verkligheten. En annan film som jag också verkligen gillar är "IT" en lite mer skräck baserad film. Jag tycker att jag känner igen mig väldigt mycket i filmen som en tjej i ett killgäng som hittar på olika saker och umgås tillsammans. Det jag inte känner igen mig i är att det är en clown som jagar en men det är en sån otroligt spännande film som jag bara kan se om och om igen. Musiken och alla scener är så otroligt bra gjorda! 

Om du kunde träffa vilken filmskapare eller skådespelare som helst, vem skulle du träffa och varför?

Jag skulle vilja träffa så otroligt många olika skådespelare och regissörer såsom Stephen King och undra hur han kommer på sina mörka historier. Skådespelaren Finn Wolfhard skulle vara så magiskt att få träffa, jag har pratat med honom via en sajt på datorn men det vore riktigt kul att få träffa honom på riktigt. Jag tycker han är en riktigt bra skådespelare och han är väldigt söt också. En till skådespelerska som vore roligt att träffa är Angelina Jolie eftersom att jag är döpt efter henne. 

Vilken är den roligaste filmupplevelsen du har varit med om?

Det var när jag och familjen kollade på "The Visit" när jag var lite yngre och min mamma försökte efterlikna en karaktär från filmen så jag blev helt livrädd när jag skulle sova då hon kröp på golvet och försökte skrämma mig som de gjorde i filmen. 

Om du kunde filma i ett annat land, var skulle du filma?

Jag skulle verkligen vilja filma i USA eftersom att film industrin är störst där och väldigt många filmer därifrån är världskända och legendariska. 

Om du skulle jobba med film, vilken yrkesroll skulle du vilja ha då?

Jag skulle vilja vara en skådespelerska då jag älskar att skådespela. Jag har så långt jag kan minnas gjort teaterföreställningar hemma för mina föräldrar och har alltid velat spela andra personer och agera. Jag har på senare tid varit statist i olika filmer men vill verkligen fortsätta och förbättras. 

Vad tycker du ska bli det roligaste med att vara med i Juniorgruppen?

Att få se filmer från hela världen och få prata med olika regissörer. Lära känna nya människor som har samma filmintresse som jag och att få dela mina åsikter kring filmerna och diskutera.

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.