Juniorgruppen - Josef Abu Eid Tjulin (17år)

Vilken är din favoritfilm/tv-serie och varför?
Min favoritfilm är Nyckeln till Frihet. Från första gången jag såg den så har jag alltid tyckt att det har varit en fantastisk historia som berättas på ett otroligt sätt. Alla karaktärer i filmen har sin plats och filmen leds av de fantastiska skådespelarna Tim Robbins och Morgan Freeman. Berättelsen samt hur den är berättad är unik och jag njuter precis lika mycket varje gång jag ser den då den är allt ifrån tragisk till hjärtevärmande.

Om du kunde träffa vilken filmskapare eller skådespelare som helst, vem skulle du träffa och varför?
Jag skulle vilja träffa Quentin Tarantino. Jag har alltid varit ett stort fan av honom och jag tycker alltid att det är imponerande med filmskapare som både regisserar och skriver filmen själva. Det är alltid en upplevelse att se de filmer som Tarantino gjort och jag tycker han har ett originellt sätt att berätta sina historier på och de karaktärer som är med i hans filmer är alltid intressanta och unika. 

Vilken är den roligaste filmupplevelsen du har varit med om?
Den roligaste filmupplevelse jag varit med om måste vara när jag såg Avengers: Endgame på bio. Jag har växt upp med alla de Marvelfilmer som slagit in sig som klassiker idag och efter att ha gått ett helt år och väntat på filmen efter att ha sett Infinity War för att sedan få en upplevelse jag aldrig kommer att glömma är något som jag aldrig tidigare varit med om. Det sättet som de knyter ihop säcken för alla de 20+ filmer som kommit innan och alla de små detaljer som man noterar just för att man sett alla de tidigare filmerna gör det till den bästa filmupplevelsen jag varit med om.

Om du kunde filma i ett annat land, var skulle du filma?
Jag skulle nog vilja filma i Nya Zeeland, då det känns som ett land med otroliga miljöer och natur. Jag har alltid gillat Sagan om Ringen-filmerna bland annat för det otroliga landskapet de befinner sig i och jag tror det skulle vara väldigt häftigt att få göra en film där. 

Om du skulle jobba med film, vilken yrkesroll skulle du vilja ha då?
Min absoluta dröm är att en dag få bli skådespelare. Att stå på scen samt att underhålla människor har alltid varit något jag har tyckt är bland det bästa som finns. Det finns en viss känsla med att gå in i en roll, att för ett kort period kunna låtsas att man är någon annan, med en annan personlighet, andra värderingar och andra erfarenheter än en själv. Det är otroligt spännande och jag hoppas verkligen att jag kan göra något av det i framtiden. 

Vad tycker du ska bli det roligaste med att vara med i Juniorgruppen?
Det roligaste med att få vara med i Juniorgruppen är chansen att lära känna nya personer samt diskutera film med andra som delar intresset på samma sätt som jag själv gör. Det finns inget jag tycker är så intressant som att diskutera med andra, då man får nya perspektiv som man själv kanske aldrig tänkt på. Jag ser även väldigt mycket fram emot chansen att kunna uppmärksamma men också belöna andra för deras hårda arbete. Det är otroligt spännande att kunna få vara med och inte bara se nya filmer, utan också att få diskutera dem samt att tillsammans med andra kunna dela ut priser och bemärkelser. 

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.