Juniorgruppen - Lilly Forssmed (15år)

Vilken är din favoritfilm/tv-serie och varför?
Min favoritfilm är "Call me by your name". Den handlar om Oliver och Elio i norra Italien på 80-talet. Jag tycker att denna filmen sticker ut från mängden då den är så otroligt bra gjord. Det är alltid rätt musik för varje tillfälle, och det är verkligen perfekta skådespelare för alla roller. Jag har dessutom läst boken vilket gör filmen ännu mer intressant, då man verkligen kan förstå sig på karaktärerna. Min favoritserie är "Anne with an E". Den tar upp många känsliga problem som behöver diskuteras mer bland unga, som till exempel rasism, på ett bra sätt. Det är svårt att ogilla huvudkaraktären Anne. Hon har alltid något intressant att säga och vill alltid allas bästa. 

Om du kunde träffa vilken filmskapare eller skådespelare som helst, vem skulle du träffa och varför?
Om jag fick välja en filmskapare/skådespelare skulle jag definitivt välja skådespelaren Thimothee Chalamet. Han spelar en av de två huvudkaraktärerna i filmen "Call me by your name", men har även spelat många andra ikoniska karaktärer som till exempel Lauire i "Little women" och Kyle i "Ladybird". Jag skulle vilja fråga honom hur det är att spela så pass olika karaktärer och hur han gör för att tänka sig in i nya roller så bra som han gör. 

Vilken är den roligaste filmupplevelsen du har varit med om?
Min roligaste filmupplevelse var för några år sedan då jag och min kompis var ensamma på bio. Vi var ganska små och därför var detta mest spännande och roliga som kunde ha hänt. 

Om du kunde filma i ett annat land, var skulle du filma?
Om jag fick film ai ett annat land skulle jag definitivt välja USA. I USA skapas det väldigt många filmer och serier och det är även där många kända filmskapare och skådespelare jobbar.

Om du skulle jobba med film, vilken yrkesroll skulle du vilja ha då?
Om jag fick välja en yrkesroll inom film är det självklara valet för mig skådespelare, men jag tror att rollen som regissör skulle passa mig bra också. 

Vad tycker du ska bli det roligaste med att vara med i Juniorgruppen?
Det roligaste med att medverka i Juniorgruppen 2021 är att få se på nya spännande filmer som jag kanske aldrig hade fått chansen att se annars, men också att träffa barn och unga i min egen ålder som är lika intresserade av film och hela filmbranschen som jag själv är. 

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.