Masterclass med Cary Joji Fukunaga

Nyhet /

Regissören och manusförfattaren Cary Joji Fukunaga är mannen bakom den senaste James Bond-filmen, bioaktuella »No Time to Die«. I denna masterclass kommer han att dela med sig av sina erfarenheter från arbetet med filmen och sin egen kreativa resa som etablerad filmskapare.

Fukunaga föddes i Oakland, Kalifornien, av föräldrar av svensk och japansk ursprung. I mitten av tjugoårsåldern bestämde han sig för att göra en karriär inom filmskapande. Efter att ha arbetat som kamerapraktikant och studerat film vid NYU Tisch School of Arts gjorde Fukunaga sig snabbt ett namn med sin första kortfilm som visades på Sundance Film Festival. Senare gick han vidare till långfilm, där han besökte Stockholms internationella filmfestival med sin första långfilm »Sin Nombre« 2009. Han har då regisserat prisbelönta filmer som »Jane Eyre« och »Beasts of No Nation«.

Denna masterclass är i samarbete med SF Studios som distribuerar »No Time to Die«. Modererad av filmkritikern Jakob Åsell bjuder vi in ​​dig att gå med oss ​​i denna personliga diskussion tillsammans med en av Hollywoods mest eftertraktade regissörer just nu. Häng med den här inspirerande masterclassen och ta chansen att lära dig mer om arbetet med regissörens senaste projekt »No Time To Die«.

Torsdag kväll kl. 21.00 visar vi en specialvisning av »No Time To Die« där Cary Joji Fukunaga närvarar och presenterar filmen på scen ihop med skådespelaren David Dencik, som har en roll i filmen. Läs mer HÄR.
 

UPPDATERING 18/11

Dessvärre har filmfotografen Linus Sandgren fått förhinder och kan ej närvara vid Masterclassen med Cary Joji Fukunaga, som tidigare aviserat.

När: 19 November, 15:00-16:30
Var: Filmhuset (Victor theatre)
Saknar du ackreditering till Stockholm Industry Days så köper du biljett till denna Masterclass HÄR
Denna punkt kommer att spelas in och laddas upp på Festival on Demand.

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.