Stockholms filmfestival lanserar det nya kortfilmspriset Nikon Short Film Award

Stockholms filmfestival och Nikon lanserar en ny kortfilmstävling; Nikon Short Film Award. Tävlingen instiftas för att uppmuntra kreatörer runtom hela Europa att använda sin kreativitet och på max 60 sekunder skapa den bästa möjliga kortfilmen. Nikon har en gedigen historia av att lyfta unga kreatörer världen över och nu gör de, tillsammans med festivalen, en av sina största satsningar någonsin för att uppmuntra till filmskapande hos unga i hela Europa. Det vinnande bidraget kommer att visas på festivalen och vinnaren får ett exklusivt filmkamera-kit från Nikons serie för att uppmuntra till mer filmskapande.

Den officiella juryn för tävlingen består av Hollywood-regissören Daniel Espinosa, skådespelaren Gizem Erdogan och artisten och skådespelaren Alba August.  Utöver kameran från Nikon får vinnaren även en professionell handledning av en svensk etablerad filmskapare.

Så vad väntar du på? Skicka in ditt filmbidrag till submission@stockholmfilmfestival.se för att vara med och tävla i Nikon Short Film Award.

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.