Stockholms filmfestival lanserar det nya kortfilmspriset Nikon Short Film Award

Stockholms filmfestival och Nikon lanserar en ny kortfilmstävling; Nikon Short Film Award. Tävlingen instiftas för att uppmuntra kreatörer runtom hela Europa att använda sin kreativitet och på max 60 sekunder skapa den bästa möjliga kortfilmen. Nikon har en gedigen historia av att lyfta unga kreatörer världen över och nu gör de, tillsammans med festivalen, en av sina största satsningar någonsin för att uppmuntra till filmskapande hos unga i hela Europa. Det vinnande bidraget kommer att visas på festivalen och vinnaren får ett exklusivt filmkamera-kit* från Nikons serie för att uppmuntra till mer filmskapande.

Den officiella juryn för tävlingen består av Hollywood-regissören Daniel Espinosa, skådespelaren Gizem Erdogan och artisten och skådespelaren Alba August. Vinnaren får även ett tillfälles handledningslunch med regissören Tarik Saleh (Boy from Heaven). I samarbete med Kosta Boda får vinnaren även ett specialdesignat konstverk av den välkända konstnären Markus Åkesson.

Kravlista:

  • Max 60 sekunders film. 
  • Filmen får vara på valfritt språk men texten måste vara på engelska.
  • Inga krav på format men vi föredrar så hög upplösning som möjligt.
  • Deadline är 21 oktober
  • Vi accepterar filmer från hela Europa

Så vad väntar du på? Skicka in ditt filmbidrag till submission@stockholmfilmfestival.se för att vara med och tävla i Nikon Short Film Award.

*gäller ej alla objektiv.

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.