Stockholms filmfestival söker Projektledare till den pedagogiska verksamheten

Vi söker en vikarierande projektledare till Stockholms filmfestivals pedagogiska avdelning. Som projektledare ansvarar du för verksamhetens dagliga drift med rekrytering och schemaläggning samt projektledning.

Mobila filmverkstäder

Våra mobila filmverkstäder har funnits i över 10 år och är en uppskattad verksamhet där barn och unga får möjlighet att uttrycka sig med filmen som ett kreativt verktyg. Våra filmpedagoger besöker skolor och verksamheter i hela Stockholms län och håller workshops.
Som projektledare ansvarar du för rekrytering, utbildning och schemaläggning med pedagoger och den dagliga driften av de mobila filmverkstäderna. Du kommer även vara ute på skolor själv som pedagog. Men du är också ansvarig för projekt inom den pedagogiska verksamheten, som till exempel Film utan gränser och Stafettfilmen. Din uppgift då gäller bidragsansökningar, projektplanering och genomförande.

Vem är du?

Vi söker dig som är utbildad projektledare inom kultur och pedagog, eller har motsvarande arbetslivserfarenheter, samt har några års yrkeserfarenhet.

  • Du får gärna ha arbetat som producent och/eller projektledare inom en kulturorganisation.
  • Du har en idérik och driven personlighet, är utåtriktad och tycker om att inspirera andra.
  • Du är strukturerad men också flexibel och handlingskraftig.
  • Du bör också vara duktig på att uttrycka dig i skrift, både på svenska och engelska.
  • Du är tekniskt intresserad och har lätt för att omsätta nya kunskaper I praktiken.
  • Du gillar problemlösning och levererar alltid i tid.

Meriterande kompetenser:

  • B-körkort
  • Flerspråkig
  • Filmvetenskap
  • Filmkunskap (tekniskt och praktiskt)

Anställningsform

Tjänsten är ett föräldravikariat på 8-12 månader. Heltid.
Start: 26 september
Skicka din ansökan med CV+personligt brev till rekrytering@stockholmfilmfestival.se
Märk mailet “Projektledare”. Urval och intervjuer sker löpande fr.o.m nu och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, 20 juni.

Om oss

Stockholms internationella filmfestival startade 1990 och är idag ett av Nordens största kulturevenemang. Att jobba på Stockholms filmfestival innebär att ta del av en fartfylld kulturorganisation med ett brett kontaktnät inom både svensk och internationell filmbransch. Förutom internationella festivalen i november producerar vi även Stockholms filmfestival Junior i april, Sommarbio i augusti och stipendie- och talangprogram för unga filmarbetare. Organisationen består av 12 året-runt anställda. I samband med våra tre stora publika kulturevenemang projektanställs mellan 5–50 personer. Vi sitter i charmiga lokaler i centrala Stockholm.

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.